Wednesday, March 2, 2011

Induksi oh Induksi

Assalamualaikum

Hampir 2minggu tak begerak isi blog ni kan....Banyak kerja mungkin...haha..tp kerja pembantu ni apa lah sangat nak dibandingkan dengan kerja pegawai.....Apa pun kita mesti bersyukur..... :)

Dalam merancang untuk meraikan sambutan maulidur rasul aritu...yakni berkira2 untuk bekerja pada cuti umum tu...tiba2 ada sorang akak dari cawangan Dungun mengantoikan mood bekerja pada hari tu...
"adik tengok ke belum portal staff...? nama adik tersenarai untuk induksi kali ini..."
Duussshhh! hahaha...kena pegi induksi weh....macam2 persoalan automatik masuk otak terpikir apa la yang akan berlaku kat sana nanti....hhmmmm...tapi yang best nya...kawan2 baik pun tersenarai jugak..yess!! i like! takda la bosan nanti..heheheh  >.<

Pergi lah jugak budak2 ni ke Pusat Latihan Kg Gajah,Perak...... 16-26 feb 2011....10 hari kott.....huhuhu...
Tinggal la semua kerja,tinggal la en suami,puan isteri masing2 demi menunaikan kewajipan sebagai penjawat awam...hahah..poyo.... :p


 Detik perjalanan yang membosankan, meredah hutan kampung yang ulu dan jauh dari hidup kota...dengan kemudahan yang diberi walaupun tak setanding hotel 5bintang...makan 6kali sehari...ceramah pagi sampai ke petang dan ada juga melalut ke malam...huhuhuuu.....akhirnya berjaya jugak kami menghabiskan kursus khusus dan umum di sana....walaupun pada mulanya masing berkira2 hari bila nak habis semua tu...hehe... ;)

Macam2 kenangan dan pengalaman yang dapat di bawa balik ke tempat kerja masing2.....dan yang penting,kita balik dengan ilmu di dada untuk menjadi pekerja yang lebih baik dan memahami nilai etika penjawat awam.... *ayat tak boleh blah...hahah*

ssshhuuutt..:: Semoga en.sayang saya dimurahkan rezeki olehNya selalu...Amin.... :)

3 comments:

aliasarflyaa said...

cik nanti cik kasi saiz gmbr bsr cket ye..senang reader nk tgk..hehe =)

aime_as said...

click kat pic pun boleh dpt zoom in yang bagus kan... :)

Misae said...

ok..gambar saya separuh jer