Tuesday, July 26, 2011

Selongkar Rahsia

Assalamualaikum

Sedarkah semua, ada diantara kawan2 kita setiap kali bersembang... ada saja pergerakan tangan atau jari macam orang tak senang duduk..mungin ini tabiat sejak azali....jom kita check apa rahsia semua ini.......




Memicit atau memegang hidung
Tidak mudah tertipu dan sangat berwaspada dalam apa  jua tindakan yang dilakukan. Seorang yang pemalu dan sukar untuk berkongsi rahsia besar dengan orang lain kecuali orang yang benar2 dipercayai..

Meletak tangan pada bahu kawan
Suka mengikut kepala sendiri, pentingkan diri sendiri....tetapi dia seorang teman yang prihatin pada masalah yang dihadapi teman rapat..

Bermain dengan tangan sendiri
Mempunyai tahap humor yang tinggi, pandai berjenaka, bersikap tebuka dan dapat menerima kritikan dan menerima pandangan orang lain tanpa ambil hati.... "Open minded "

Mematahkan jari jemari
Seorang yang gugup dan kurang yakin untuk berbicara dengan orang lain tetapi baik hati dan sedia membantu..

Menggigit kuku
Gugup dan gementar bila berbicara...Agak tertutup dalam membicarakan rahsia hati..

Memintal hujung rambut
Suka berkhayal... sukar diperdayakan dan keras kepala

Menongkat dagu
Pendengar yang setia dan rahsia akan selamat ditangannya...suka mendengar masalah teman2 dan setia dalam persahabatan..

Suka letakkan tangan di atas meja
"Happy go lucky" dan pandai menyesuaikan diri...peramah dan suka bergantung pada orang lain

Menggosok 2 tapak tangan
Ramah dan berfikiran matang...suak berterus terang dan tidak suka bercakap berbelit2...mudah memahami perasaan orang lain dan suka membantu

Memutar cincin
Sangat menepati janji...behati2 dalam bertutur kata....gemar hidup yang teratur


sumber :: majalah Perempuan

ssshhhuuuttt :: macam ada yang kena je...  ;)

Wednesday, July 13, 2011

Misteri Alam

Assalamualaikum

Terlalu banyak misteri jika kita meneroka alam indah ciptaanNya...Tidak perlu pening2 memikirkan bagaimana macam mana kenapa semua ini terjadi...Sebagai makhluk berakal patutlah kita bersyukur dengan setiap kurniaanNya pada kita....Tiada apa yang dapat menandingi Maha Esa....Subhanallah....


Enypniastes Eximia
(sea cucumber @ gamat )

Great Blue Hole atau lubang biru terletak di timur daratan Belize (Amerika).

ikan kembar siam

pisang berbuah2

senyum..... :)
sumber : google

ssshhuuttt :: sangat bersyukur diberi peluang melihat pemberianMu ;)

Tuesday, July 12, 2011

Bertemu Cinta

Assalamualaikum


Tiada siapa menyangka
Benci derita jadi bahagia
Harapan tinggi jauh tak terduga
Jarak cinta cuma di depan mata


Bertemu cinta kita akhirnya
Setelah tangis tanpa suara
Bertemu cinta bagai cahaya
Menyuluh hati menjadi kasih sejati


Kita bagai ombak di lautan
Terhempas pedih badai dugaan

Lantaran kasihmu dan kasihku
Tiada rahsia pemisah kata
Bertemu cinta di ambang syurga
Mengutus doa biar menjadi anugerah
Bertemu cinta indah sempurna
Sedetik tidak hilang ragu dan percaya




ssshhhuuttt :: feeling Nur Kasih untuk kali ke2.... ;)




Wednesday, July 6, 2011

Kenapa mesti perempuan

Assalamualaikum

Perempuan, wanita, gadis, awek.... macam2 panggilan untuk kaum hawa... Tapi macam2 persoalan sering dikaitkan dengan kaum ni....



 Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...

Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...

Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...

Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...

Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik di tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu btol mamat tu!!

Kalau perempuan tak cantik di tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject..

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...

Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: ckit2 nangis!! banggang tol..ngade2 la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak plak tu...

Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!!rindu la tu...

Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni takde keje lain ke??!sibuk ni tau tak!
 
 
Tapi......macam mana pulak kalau dapat yang macam ni...?